Кадър бТВПетел следи какво обмисля властта в битката срещу новите варианти

...
Кадър бТВПетел следи какво обмисля властта в битката срещу новите варианти
Коментари Харесай

Кацаров: Противоепидемични мерки вероятно ще има още другата седмица

Кадър бТВ

" Петел " следи какво обмисля властта в борбата против новите варианти на ковид. 

Здравният министър още веднъж подсети, че не желае да принуждава никого да се имунизира, само че даде да се разбере, че при утежняване на ситуацията с COVID-19 може да се наложи бизнеси и други места да работят единствено при имунизиран личен състав и единствено за имунизирани, преболедували или с негативен PCR тест гости.

" Противоепидемични ограничения евентуално ще има още другата седмица. Това, което ни тревожи, не е мащабът, а скоростта, с която пораства болестта ", съобщи д-р Стойчо Кацаров. 

Той акцентира пред БТВ, че главният източник на заразяване с ковид са всеобщите събирания. По думите му наближава времето да се наложат рестрикции.

„ Освен това се стремим да сме подготвени автоматизирано да се започват ограниченията за подкрепяне. Даваме си доста ясна сметка какви вреди могат да понесат хората в такива сфери “, уточни още Кацаров.

„ Най-голямото предизвикателство е да преведем страната през тази Коронавирус рецесия “, съобщи министърът.

И призна, че положението на системата не е положително, като Кацаров е заварил тежки диспропорции.

Здравният министър означи също, че обстановката е извънредно динамична. Той утвърждава районните ограничения, тъй като разпространяването на вируса в страната не е отмерено. Кацаров изиска от управляващите в огромните градове да засилят контрола в градския превоз за носене на маски, написа Novimi.bg.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР